Dream Developer

Programma

Dream Developer

Het eerste werken/studeren programma van CITA ‘Job in the cloud’ gericht op de cloud industrie is een groot succes. Ruim 100 MBO 4 niveau IT studenten zijn in 2018 en 2019 aan de slag gegaan bij de  CITA bedrijven. De studenten hebben een vierjarig contract en een salaris. Zij werken drie dagen per week binnen het bedrijf en volgen de overige dagen de vierjarige duale HBO opleiding

NLDigital, een collectief belangenbehartiger van IT bedrijven, is enthousiast over dit concept en heeft CITA gevraagd om een programma op te zetten voor Software Development. Op dit moment ontwikkelt CITA samen met Hogeschool Utrecht hiervoor een compleet nieuwe en innovatieve duale HBO opleiding.

In 2021 zal de eerste lichting studenten starten met werken én studeren. Dit jaar beginnen wij al met de voorlichting aan studenten over de combinatie werken én studeren. Daarnaast zullen wij afstudeerstagiaires selecteren en werven die al in 2020 geplaatst kunnen worden. Zij hebben de intentie om na hun afstuderen door te stromen naar werken/studeren.

Uiteraard kunnen bedrijven die niet lid zijn van NLDigital zich ook aansluiten bij CITA.