Over CITA

Over CITA

Stichting Cloud IT Academy

IT-bedrijven hebben een nijpend tekort aan talentvolle en betrokken medewerkers die ze voor langere tijd aan hun organisatie binden. CITA biedt dé oplossing. De bij CITA aangesloten bedrijven bieden banen aan afgestudeerde MBO IT-studenten én geven hen de ruimte om een vierjarige duale HBO IT opleiding te volgen van Hogeschool Utrecht. Studenten krijgen een vierjarig contract, salaris en bij het behalen van voldoende studiepunten wordt hun studie achteraf door hun werkgever vergoed.

Samen maken wij praktijkgerichte HBO opleidingen

CITA geeft mede vorm aan en monitort de duale HBO IT opleidingen van Hogeschool Utrecht, zodat deze naadloos aansluiten bij de beroepspraktijk. De ‘input’ halen wij uiteraard op bij de deelnemende bedrijven die zich formeren in gebruikersgroepen. Dit betekent dat een opleiding niet statisch is, maar meebeweegt met en anticipeert op de ontwikkelingen van het bedrijfsleven. Als deelnemer aan CITA krijgt u dus invloed op het onderwijs dat wordt gegeven aan uw medewerkers van de toekomst.

Werven en begeleiden studenten

Dankzij een intensieve samenwerking met ruim 30 MBO opleidingen in Nederland hebben wij toegang tot een groot potentieel van MBO IT studenten. Wij geven voorlichting op locatie, spreken hen individueel of op onze (digitale) bijeenkomsten en hebben tools om hun capaciteiten te testen. Daardoor kunnen wij het juiste talent matchen met het juiste bedrijf.

Naast afgestudeerde MBO-ers regelen wij ook afstudeerstagiaires voor onze bedrijven. Jongeren die in de toekomst kiezen voor een baan én het volgen van een duale HBO opleiding.

Zijn studenten eenmaal aan de slag op hun werkplek, dan kunnen ze rekenen op onze ‘coaching on the job’. Hun vakinhoudelijke begeleiders ondersteunen wij persoonlijk met expertmeetings.

Programma ‘Job in the cloud’ succesvol

Het eerste programma van CITA ‘Job in the cloud’ voor de snel groeiende cloud-industrie is een groot succes. Vanaf 2018 kozen ruim 100 IT-jongeren voor de combinatie van werken én studeren bij de cloud bedrijven die deelnemen aan CITA. Daarnaast vonden ook tal van MBO4 afstudeerstagiaires een plek bij de CITA bedrijven. Zij stromen later door naar een baan in combinatie met de duale HBO studie Cyber Security & Cloud.

Nieuw programma Dream Developer

In augustus 2021 gaat het nieuwe werken/studeren programma van start voor Software Development op initiatief van NLDigital. Samen met Hogeschool Utrecht ontwikkelt CITA op dit moment de praktijkgerichte duale opleiding hiervoor. In 2020 kunnen bedrijven al aankloppen bij CITA voor MBO4 afstudeerstagiaires.

Over CITA 2

CITA in vogelvlucht

  • Verbindt jong IT talent met onderwijs en IT bedrijven

  • Ontwikkelt studeren/werken programma’s samen met onderwijs en bedrijfsleven

  • Selecteert excellente bedrijven die het predicaat ‘Investor in young IT talent’ krijgen dat bijdraagt aan positief imago van het bedrijf

  • Bouwt samen met opleidingsinstituten en bedrijfsleven aan duale HBO opleidingen die naadloos aansluiten bij beroepspraktijk en verzorgt gastlessen op het MBO

  • Werft IT talent voor afstudeerstages en banen in combinatie met studeren (voor aangesloten leden). Hiervoor werkt CITA nauw samen met alle MBO opleidingen van Nederland

  • Biedt cv-generatoren aan studenten en stagiaires om een professioneel cv te maken

  • Coacht studenten op de werkvloer en ondersteunt begeleiders van bedrijven door persoonlijke begeleiding en met diverse workshops en expertmeetings

  • Zorgt bij onvoldoende match voor een nieuwe plek voor de student

Stichting IT Cloud Academy (CITA) is een initiatief van de brancheverenigingen DINL, DHPA, ISPConnect en vele hitech IT bedrijven in diverse regio’s.

Contactpersonen
Organisatie en bestuur

Marcel Schilders Directeur
Marcel Schilders
CITA
Stephanie Huiden Relatiebeheer/Coaching
Stephanie Huiden
CITA
Frans ter Borg Voorzitter
Frans ter Borg
Quanza
Simon Besteman Secretaris
Simon Besteman
ISPConnect & DINL
Bart Lageweg Penningmeester
Bart Lageweg
Bizway
Ludo Baauw Bestuurslid
Ludo Baauw
Intermax
Marcel Duijvestijn Bestuurlid
Marcel Duijvestijn
Blue10
Jelmer Schreuder Bestuurslid
Jelmer Schreuder
NLdigital